Natuur- & Regelgeving!

        >     Wet en Regelgeving!
        >     Overtreding melden!
        >     Natuur en Landschap!

 

Educatie!:

        >     Natuureducatie!

 

Mijn kwalificaties!

        >    O.D.C.!

 

Volg mij:

Natuureducatie!


Kinderen en natuur, eigenlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Waar leer je spelen, waar leer je ontdekken, waar leer je inzichten? Maar waarom gaan de kinderen steeds minder de natuur in? Juist hier leren ze heel snel en ontspannen ze ook nog eens, gaat het andere leren ook nog eens sneller en beter!

 

Maar niet alleen dat, door de positieve beleving kunnen ze ook nog eens milieubewuster worden met een veel natuurwaarderende houding. Op een site vond ik de tekst "Unieke ervaringen in de natuur zijn zelfs bepalend voor het gedrag nu en in de toekomst", een stukje geschreven tekst die ik persoonlijk meemaak.

 

Maar bereik je dit vanuit het klaslokaal? Nee, ga mee naar buiten! En daarin kan ik u helpen! Natuurlessen, natuurexcursies op het gebied van planten, vogels, libellen, vlinders, eten uit de natuur, de gevaren, irritante prikkelingen maar ook de oplossingen. Tijdens de excursies, de natuurlessen, buiten, leer ik de kinderen zelf ontdekken, wijs ik ze op de mogelijkheden, maar ook op de onmogelijkheden. Maar in alles staat één ding centraal:

 

Genietsje!

 

Hulp nodig? Neem contact op!